Menu Sluiten

Vacature Specialistisch Gezinsbegeleider Almere

De Kinderkliniek in Almere is ter versterking van het IMH-team op zoek naar een enthousiaste en ervaren specialistisch gezinsbegeleider. In deze functie werk je poliklinisch met kinderen en ouders. Je voert diagnostiek uit, begeleidt ouders en kinderen én geeft educatie . Je  werkt  in  een  team  met GZ-psychologen, een  Klinisch Psycholoog, systeemtherapeuten, orthopedagogen, basispsychologen,psychomotorisch therapeut en ondersteuners. 

Het gaat om een  veelzijdige baan voor 32 uur in een omgeving waar de drempels laag zijn en de betrokkenheid hoog. Je komt werken in een open, gezellig en flexibel team, waar collegialiteit hoog in het vaandel staat en ruimte is voor (vakspecifieke) ontwikkeling. Solliciteren kan tot 1 december!

Functiebeschrijving

Je voert werkzaamheden uit op de polikliniek onder supervisie van een hoofdbehandelaar, zoals:

 • Diagnosticeren van jonge kinderen met gebruik van intelligentie (WPPSI)- en sociaal emotioneel onderzoek;
 • uitvoeren van observaties thuis, op het kinderdagverblijf of op school;
 • afnemen van ouderanamneses en ouderinterviews;
 • begeleiden van kinderen en hun ouders;
 • samenwerken in (multidisciplinaire) teamverband;
 • je krijgt werkbegeleiding van één van de hoofdbehandelaren en bent in staat zelfstandig te werken.

Functievereisten

 • Je bent bekend met de IMH-visie en hebt affiniteit met (zeer) jonge kinderen;
 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding HBO-SPH / HBO-MWO/ HBO-pedagogiek; met minimaal 2 jaarwerkervaring in het werken met jonge kinderen en hun ouders;
 • Het zijn van IMH–consulent is een pré;
 • Je hebt ervaring met diverse behandelingen van jonge kinderen (0-6 jaar) en hun ouders, zoals PRTbehandeling bij autistische kinderen, Theraplay, FloorPlay, VIP en VHT en o.a. begeleiding van kinderen meteetstoornissen, zindelijkheidsproblematiek en hun ouders.
 • Je hebt ervaring met het afnemen van diagnostiek bij jonge kinderen (0-6 jaar), zoals WPPSI, ADOS, BAYLEY.
 • Je bent begaan en betrokken bij de jonge kinderen en hun ouders en tegelijkertijd resultaatgericht.
 • Je bent flexibel, nauwgezet en gericht op de mogelijkheden en kwaliteiten van de gezinnen/ systemen. Je kuntgoed luisteren en aansluiting vinden op de ander en ook directief zijn wanneer nodig.
 • Je bent initiatiefrijk ten aanzien van het mede ontwikkelen van onderzoeks-, behandel­ en zorgverleningsbeleid. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondeling uitdrukkingsvaardigheden.
 • SKJ-registratie is gewenst.

Over DeKinderKliniek 

Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto is ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen.

Met bijna 100 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk. Binnen De Kinderkliniek zijn veel verschillende disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren. De Kinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC).

DeKinderGGZ (ruim 30 medewerkers) levert binnen onze organisatie gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Daarbinnen hebben we een groep behandelaren die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van Infant Mental Health. Gezien onze samenwerking met de kinder- en neonatologie afdeling van het Flevoziekenhuis, zien we veel jonge kinderen (tot 6 jaar) die op korte termijn aandacht nodig hebben in verband met stagnerende ontwikkeling, trauma en/of hechting. 

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Wij belonen marktconform en hanteren (hierbij) de CAO Zelfstandige Klinieken Nederland. (FWG 50). De functie is voor 32 uur.

Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30 en vragen naar Karin Stricker, manager of Marijkevan der Heijden (GZ­ psycholoog en IMH-consulent).

Jouw sollicitatie ontvangen uiterlijk 1 december 2023. Solliciteer via mail naar personeelszaken@dekinderkliniek.nl. Je mag ook een video-sollicitatie sturen.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst.