Menu Sluiten

Agenda

 • Online congres Ontwikkeling van kinderen 0-6 jaar met handreikingen uit de IMH

  De ouder-kindrelatie in en na coronatijd.

  Hoe gaat het in deze coronatijd met de ontwikkeling van de allerjongsten? Hun stemmen hoor je niet maar er zijn zowel positieve als negatieve effecten waargenomen. Hoe werkt dit bijvoorbeeld door in de emotieregulatie, spraakontwikkeling en eenkennigheid? Dit in de context van de eerste 1000 dagen. Je leert welke handvatten uit de Infant Mental Health (IMH) je nu kan gebruiken om een goede ontwikkeling van ouder en kind te waarborgen. It takes a village to raise a child, ook tijdens corona! 

  Sprekers zijn:

  Dr. Stella Acquarone, drs. Nelleke van der Boon, Prof. dr. Renske Keizer, drs. Yael Meijer, Phineke Tielenius Kruythoff en Prof. dr. Hedwig van Bakel

  Voor meer informatie klik hier

 • Webinar Maternal Death Wishes: From Baby Murder To Psychological Infanticide

  Hoewel Sigmund Freud uitgebreid schreef over doodswensen in het gezin, besteedde hij veel meer aandacht aan de wens van het kind om de ouder van hetzelfde geslacht te vermoorden en ook aan eventuele ongewenste broers en zussen, dan aan de wens van de ouder om het kind te vermoorden. Donald Winnicott ging dieper in op het concept van doodswensen van ouders, vooral in zijn klassieke essay ‘Hate in the Counter-Transference’. Voortbouwend op deze fundamentele bijdragen zal professor Brett Kahr putten uit zijn werk met psychotische en forensische patiënten en, ook, met normaal-neurotische personen, om de vele manieren te onderzoeken waarop doodswensen van moeders en vaders en doodsbedreigingen jegens baby’s en kinderen worden geïnternaliseerd en uiteindelijk bijdragen aan de ontwikkeling van ernstige psychopathologie.

  Voor meer informatie, klik hier

 • WAIMH congres

  Op 22 juni startte in Australië het Internationale WAIMH congres. Dit jaar zonder Nederlandse delegatie. Wel was het mogelijk om (delen van) het congres online te volgen. En dit is nog steeds mogelijk.

  Klik hier voor het hele programma.