Menu Sluiten

Partners

The World Association for Infant Mental Health (WAIMH) is a not-for-profit organization for scientific and educational professionals. WAIMH’s central aim is to promote the mental wellbeing and healthy development of infants throughout the world, taking into account cultural, regional, and environmental variations, and to generate and disseminate scientific knowledge.
www.waimh.org (op deze website vindt u links naar alle IMH-verenigingen op de wereld)

WAIMH – Vlaanderen
www.waimh-vlaanderen.be

Die GAIMH ist die 1996 gegründete, deutschsprachige Gesellschaft zur Förderung der seelischen Gesundheit in der frühen Kindheit. Sie ist eine interdisziplinäre Tochtergesellschaft der gleichnamigen Weltgesellschaft WAIMH.
www.gaimh.de

Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland
www.artsenjgz.nl

Dick Bruna
www.nijntje.nl

De website Floortime.eu en het opleidingstraject tot Floortimer zijn een initiatief van RINO Noord-Holland. De opleiding en workshops worden gegeven door ervaren Floortimers en kinder- en jeugdspecialisten.
www.floortime.eu

Integrale Vroeghulp Site voor ouders en professionals over vroegsignalering en vroeghulp bijkinderen van nul tot zeven jaar met een (vermoedelijke) ontwikkelingsachterstand en hun ouders. Aan de site is een community voor professionals en ouders gekoppeld.
www.integralevroeghulp.nl

KING Nascholing Deze nascholingsorganisatie biedt hoge kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. In hun programma een aantal cursussen die interessant zijn voor IMH-specialisten en IMH-generalisten.
https://www.kingnascholing.nl

Landelijk kenniscentrum Psychiatrie en Zwangerschap Het Kenniscentrum (LKPZ) is een gezamenlijk initiatief van professionals die werkzaam zijn binnen het gebied van psychiatrie en zwangerschap. Het lkpz is opgericht uit een groeiende behoefte van zowel patiënten als behandelaren om op te hoogte te blijven van de meest recente inzichten en behandelmogelijkheden op het gebied van de zwangerschapsgerelateerde psychiatrie.
www.lkpz.nl

Werkgroep Het Jonge Kind-NIP Doel van de werkgroep Het Jonge Kind (HJK) is het bevorderen van kennisoverdracht op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, diagnostiek en begeleiding/behandeling van het jonge kind. De werkgroep fungeert als netwerk voor beroepsgenoten die de positie van psychologen in dit multidisciplinaire veld willen en kunnen versterken.
Werkgroep Het Jonge Kind

NVO Nederlandse Vereniging van Pedagogen en Onderwijskundigen De NVO is een beroepsvereniging die een wetenschappelijk gefundeerde professionele beroepsuitoefening van pedagogen en onderwijskundigen bevordert en hun belangen behartigt op wetenschappelijk, economisch en maatschappelijk terrein.
https://www.nvo.nl

RINO Groep Utrecht Opleidingen, cursussen en trainingen (ook incompany en maatwerk) voor de geestelijke gezondheidszorg en aanverwante sectoren. De RINO Groep is onder meer aanbieder van een aantal modules die opleiden tot respectievelijk INH-generalist en IMH-specialist.
https://www.rinogroep.nl

RINO Noord-Holland: leertrajecten voor hulpverleners in de GGZ en aangrenzende terreinen. Leren wat voor u relevant is in een inspirerende interactie met topdocenten uit de praktijk, in het hartje van Amsterdam. Een van de speerpunten van de RINO is de zorg voor hele jonge kinderen en hun ouders. De RINO biedt korte en langere leertrajecten aan op het gebied van Infant Mental Health, waaronder de tweejarige specialistische opleiding: Van-nul-tot-drie.
www.rino.nl

Stichting Babywerk “Alle baby’s en ouders voelen zich vanaf het begin gezien en maken samen de beste start” Dat is de missie van Babywerk. Om deze missie te concretiseren stelt de stichting zich ten doel diverse producten en projecten voor (aanstaande) ouders en professionals te ontwikkelen en ondersteunen. Daarbij baseert zij zich op de laatste wetenschappelijke inzichten op het terrein van babyontwikkeling en ouderschap.
www.babywerk.nl

Vakblad Vroeg, het vakblad voor professionals die werken met jonge kinderen en hun ouders, gericht op ontwikkeling, vroegsignalering en vroeghulp
www.vakbladvroeg.nl

VKJP (Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychotherapie)
De VKJP is de wetenschappelijke en specialistische vereniging voor kinder- en jeugdpsychotherapeuten. Al meer dan 40 jaar brengt de VKJP vakgenoten samen uit verschillende therapeutische scholen en met diverse achtergronden
www.vkjp.nl

ZERO TO THREE is a non-profit, multidisciplinary organization that advances our mission by informing, educating and supporting adults who influence the lives of infants and toddlers.
www.zerotothree.org