Menu Sluiten

Twee registers voor IMH-deskundigen

Tijdens de Voorjaars-ALV van woensdag 27 maart, werd het openen van een tweede register voor IMH-professionals in stemming gebracht. Een ruime meerderheid van de aanwezige leden stemde in met het starten van een tweede register onder de naam IMH-consulenten. Dit register is met ingang van 1 mei 2019 open voor professionals die met 0-6 jarigen en hun ouders werken én een door de DAIMH geaccrediteerde opleiding tot IMH-consulent hebben gevolgd. Zij dienen minimaal een HBO-achtergrond te hebben.

Het invoeren van dit tweede register is een belangrijke stap richting de uitbreiding van het IMH-veld en ondersteunt de ontwikkelingen binnen ons werkgebied. Ook voor de IMH-specialisten zijn er veranderingen op til. Vanaf januari 2022 is het register voor IMH-specialisten namelijk alleen nog toegankelijk voor deskundigen die een door de DAIMH geaccrediteerde opleiding hebben gevolgd. Het aanscherpen van toelatingseisen tot beide registers biedt meer duidelijkheid en kwaliteitsborging van deskundigen die zich inzetten voor de allerkleinsten.

Tijdens de vergadering werd verder ingestemd met de naamgeving in beide registers. De DAIMH registratie wordt voortaan verplicht gecombineerd met het basisberoep: dus bijvoorbeeld IMH- specialist/klinisch psycholoog of IMH-consulent/verpleegkundige.
Voor meer informatie over het nieuwe register en toelatingsvoorwaarden tot het register zie de achterkant van de DAIMH website, klik hier