Menu Sluiten

Filmavond Zwanger en bevallen tijdens COVID – Lessen voor de toekomst

Wat kunnen we leren van deze ervaringen? Hoe kunnen we ouders nog beter helpen tijdens zwangerschap, geboorte en kraamtijd? Daarover maakten Saskia Zeldenrust en Petra Spuijbroek de film ‘Neven opbrengst’ die vertoond werd op het EFTA congres in Ljubljana en het WAIMH congres in Dublin.

Dinsdagavond 2 april organiseert sectie Jeugd een bijeenkomst waar gelegenheid is om de film te bekijken en met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen en lessen die we uit deze periode kunnen leren. Saskia Zeldenrust en Petra Spuijbroek zijn ook aanwezig voor toelichting en vragen.

Programma

19.00 uur  –   Ontvangst
19.15 uur  –   Korte inleiding film door Saskia en Petra
19.20 uur  –   Covid en perspectief vanuit de ouders –  Interactieve uitwisseling van ervaringen.
20.30 uur  –   Pauze
20.45 uur  –   Covid en persperctief vanuit de professionals – Film en napraten
21.30 uur  –   Einde

In de film ‘Neven opbrengst’ komen zowel ervaringsdeskundigen (ouders die tijdens COVID een kind kregen) als professionals (verloskundigen, kraamverzorgende, kinder- en neonatologieverpleegkundige) aan het woord over hun ervaringen tijdens de COVID periode. ‘In hoeverre heeft COVID invloed gehad op deze periode?’, ‘Hebben ze last gehad van angst of somberheid?’, ‘Wat zouden ze een volgende keer anders doen?’ ‘Hebben ze iets gemist?’

Saskia Zeldenrust is beeldend therapeut en werkzaam met aanstaande ouders. Petra Spuijbroek is GZ-psycholoog, IMH specialist Daimh en EMDR.
Beiden waren in september 2022 aanwezig bij het internationale familietherapie congres in Ljublana en bij het WAIMH congres in Dublin in maart 2023. Hier vertelden zij over het Nederlandse geboortesysteem en legden ze de relatie tussen onderzoek en de film ‘Neven opbrenst’ (of Collateral value). Nu kan de film ook andere professionals inspireren, mensen werkzaam in de geboortezorg maar ook actief binnen de Infant Mental Health en psychische zorg rondom zwangerschap/ouderschap.

Kosten

NIP-leden gratis
niet NIP-leden – € 15

Locatie

Kantoor NIP, Arthur van Schendelstraat 650 in Utrecht

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden.