Menu Sluiten

Vacature Systeemtherapeut IMH-team Zoetermeer

Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, zoekt voor het IMH-team in Zoetermeer een systeemtherapeut voor het IMH-team.

Functieomschrijving

Het betreft een functie voor 16-24 uur per week. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband. Het gaat om de locatie Youz Zoetermeer. De locatie bevindt zich nabij het winkelcentrum van Zoetermeer, heeft eigen parkeergelegenheid en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Als systeemtherapeut ben je verantwoordelijk voor gezinsdiagnostiek en gezinsbehandelingen bij jonge kinderen en hun ouders. Hierbij kan een breed scala aan problematiek bij de gezinsleden voorkomen. Belangrijke aspecten binnen de diagnostiek- en behandeltrajecten zijn onder andere oog hebben voor mogelijke intergenerationele overdracht, (trauma) sensitief opvoeden en vergroten van het mentaliserend vermogen. 

Je werkt in een multidisciplinair team, dat houdt in dat er meerdere behandelaren betrokken zijn met elk hun eigen expertise. De behandelingen van de kinderen en hun ouders vinden plaats op de polikliniek en daar waar nodig bij de gezinnen  thuis.  


De werkzaamheden bestaan uit:

  • Verrichten van gezinsdiagnostiek en indicatiestelling door het voeren van intakegesprekken, (spel)observaties en het afnemen van gezins- en ontwikkelingsanamneses
  • Opstellen van een hulpverleningsplan in overleg met het cliëntsysteem en in afstemming met andere bij de behandeling betrokken disciplines
  • Behandelen van complexe gezinssystemen
  • Actief bijdragen aan de inhoudelijke ontwikkelingen van het vakgebied en samen met de collega’s uit het multidisciplinair team een bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van beleid en methodiek

Functievereisten

We zijn op zoek naar een systeemtherapeut die affiniteit heeft met IMH en de kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarbij beschik je over een grote mate van zelfstandigheid en kunt zelfs onder tijdsdruk collegiaal en oplossingsgericht te werk gaan. Je bent gewend om in een team aan een gezamenlijk doel te werken. Sleutelwoorden zijn betrokken, verbindend, flexibel en creatief. 

Verder vragen wij:

  • Een afgeronde opleiding tot Systeemtherapeut met een NVRG-registratie
  • Een aantal jaar ervaring in de Jeugd-GGZ
  • Ervaring binnen IMH is een pré 

Meer informatie

Klik hier voor de volledige vacaturetekst