Menu Sluiten

Vacature Specialistisch Gezinspedagoog in Almere

DeKinderkliniek in Almere is per direct op zoek naar iemand met minimaal een afgeronde opleiding HBO-SPH / HBO-MWD of HBO-pedagogiek en minstens twee jaar werkervaring met jonge kinderen voor de functie van Specialistisch Gezinspedagoog. Voorwaarde is dat je voldoet aan de registratie-eisen van SKJ. Ben je IMH-consulent dan is dit een pré. Bij DeKinderkliniek is in het voorjaar van 2021 een deeltijd ouder-kind dagbehandeling geopend, waar op een nog intensievere manier diagnostiek en behandeling aan jonge kinderen van 0-4 jaar en het systeem om hen heen kan worden aangeboden. Hierbij staat de relatie tussen ouders en kind centraal. Voor deze plek is er een vacature voor 24 tot 32 uur per week. Solliciteren kan tot 16 april 2023.

Functiebeschrijving

In de functie als specialistisch gezinspedagoog werk je voornamelijk op de IMH dagbehandeling. Daarnaast kan het zijn dat observaties thuis of elders op locatie onderdeel uitmaken van je (diagnostische) takenpakket. 

Je werkt in een team, waarbij je samen met 1 andere collega op de dagbehandeling aanwezig bent. Bij het team, dat onder leiding staat van 2 ervaren hoofdbehandelaren, sluiten regelmatig ook andere medewerkers van DeKinderGGZ aan. Zoals onze systeemtherapeut, orthopedagogen, ouderbegeleiders of diagnostisch medewerkers. Tevens zijn er korte lijntjes met de kinderartsen. 

Voor een goed resultaat van de behandeling zijn de specialistisch gezinspedagogen erg belangrijk. Je realiseert de dagelijkse begeleiding van ouders met jonge kinderen – je maakt samen met hen de dag door. Er zijn 4 kinderen per dag met één van hun ouders aanwezig. Je bent zowel praktisch aan het werk met (soms ingewikkelde) kinderen en systemen, terwijl je ook pedagogisch ondersteunend naar ouders bent. Je luistert en observeert en gaat samen met ouders op zoek naar verbetering, verminderen van de problemen én verstevigen van de relatie tussen ouder en kind.  

Functievereisten

 • Je bent bekend met de IMH-visie en hebt affiniteit met (zeer) jonge kinderen;
 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding HBO-SPH / HBO-MWD / HBO-pedagogiek; met minimaal 2 jaar werkervaring in het werken met jonge kinderen en hun ouders;
 • Het zijn van IMH-generalist is een pré;
 • Je bent geregistreerd bij het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) of je voldoet aan de registratie-eisen van SKJ ten tijde van je indiensttreding; 
 • Kennis van de normale ontwikkeling van alsmede de psychopathologie bij jonge kinderen;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring in het werken met ouders met psychiatrische problematiek, complexe gezinssystemen en gezinnen waarin veilig opgroeien niet vanzelfsprekend is;
 • Je hebt ervaring in behandelingsgericht werken met ouders met jonge kinderen met ontwikkelingsproblematiek. Zowel in ambulante trajecten als op de groep;
 • Je kunt in je benadering naast de ouder staan om de eigen kracht van ouders te versterken;
 • Je beschikt over empathisch vermogen, bent geduldig en vasthoudend en communicatief sterk; 
 • Wij hebben aan jou een zelfstandige professional die tegelijkertijd goed kan samenwerken in een team;
 • Je bent bereid om je verder als professional te ontwikkelen tijdens training on the job;

Over DeKinderKliniek 

Wij zijn DeKinderkliniek uit Almere. Ons motto is ‘elk kind is uniek’ en ‘wij staan altijd voor jou klaar’. Zo proberen wij onze zorg te leveren én dat doen wij samen.

Met bijna 100 medewerkers leveren we poliklinische- en dagbehandeling zorg en psychologische ondersteuning. Voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Ons doel is om voor kind én ouder flexibele zorg te bieden. Puur en persoonlijk. Binnen De Kinderkliniek zijn veel verschillende disciplines actief om een compleet aanbod aan zorg voor kinderen te leveren. De Kinderkliniek is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC).

DeKinderGGZ (ruim 30 medewerkers) levert binnen onze organisatie gespecialiseerde GGZ voor kinderen en jeugd van 0 t/m 18 jaar. Daarbinnen hebben we een groep behandelaren die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van Infant Mental Health. Gezien onze samenwerking met de kinder- en neonatologie afdeling van het Flevoziekenhuis, zien we veel jonge kinderen (tot 6 jaar) die op korte termijn aandacht nodig hebben in verband met stagnerende ontwikkeling, trauma en/of hechting. 

Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring (FWG 50). De functie is voor 24 tot 32 uur, voorkeur van werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO ZKN. 

Voor meer informatie kan je bellen met DeKinderkliniek, 036 – 763 00 30 en vragen naar Karin Stricker manager of Liesbeth Koedoot GZ-psycholoog.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 16 april 2023. Solliciteer viamail naar mlvecchia@dekinderkliniek.nl. Je kunt jouw sollicitatie ook opsturen naar DeKinderkliniek, Hospitaaldreef 29, 1315 RC te Almere t.a.v. Maria la Vecchia.