Menu Sluiten

Vacature IMH-specialist PsyMens

Het IMH-team in Amersfoort zoekt – het liefst op korte termijn – een IMH-specialist voor 24-36 uur per week.

Functieomschrijving

De IMH-specialist bij PsyMens speelt een belangrijke rol wanneer de ouder-kindrelatie te veel onder druk staat, of als er sprake is van een verstoorde ouder-kindrelatie door bijvoorbeeld hechting- en/of traumaproblematiek, regulatieproblemen bij het kind, ontwikkelingsproblematiek of psychopathologie bij ouder en/of kind. Als IMH-specialist heb je de verantwoordelijkheid en bevoegdheid voor triage, diagnosticeren en het behandelen van de ouder-kindrelatie.

De IMH-specialist observeert, interpreteert, diagnosticeert, behandelt en herstelt de ouder-kindrelatie. Je hebt diepgaande kennis over de ouder-kindrelatie en de vroege ontwikkelingspsychopathologie om te kunnen diagnosticeren. Daarnaast heb je uitgebreide kennis van trauma en hechting. Je bent vaardig in het uitvoeren van waar mogelijk ‘evidencebased’ interventies, die de ouder-kindrelatie laat herstellen.

Functievereisten

  • Je bent BIG geregistreerd GZ-Psycholoog, orthopedagoog-generalist, psychotherapeut, klinisch psycholoog, arts of jeugdarts of kinder- en jeugdpsycholoog NIP. 
  • Je hebt een (bijna) voltooide opleiding tot IMH-specialist. Daarbij is het tevens een pre wanneer je een afgeronde of gestarte opleiding Cognitieve gedragstherapie (CGT) hebt. 
  • Je hebt affiniteit, kennis en ervaring met een brede Kind & Jeugd doelgroep, echter je hebt in het bijzonder affiniteit met en ervaring in de Infant Mental Health. 
  • Je hebt affiniteit met ons zorgaanbod. 
  • Je bent initiatiefrijk, innovatief en actief betrokken.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature, klik hier voor de volledige tekst.