Menu Sluiten

Vacature Behandelmedewerker Team Het Jonge Kind Altrecht

Altrecht Jeugd zoekt per direct voor het Team Het Jonge Kind (-9 tot 6 jaar) een ambulant medewerker met IPG en/of IMH kennis om hun team verder te versterken. Altrecht Jeugd biedt specialistische hulp in de provincie Utrecht. Je komt te werken in een bevlogen multidisciplinair specialistisch GGZ-team, bestaande uit een psychiater, klinisch psycholoog, GZ psychologen, Floorplay specialisten, PRT specialisten, ambulante (gezins)behandelaren, groepsbehandelaren en psychomotorisch therapeut.

Functie-omschrijving

Als behandelaar binnen team het jonge kind voer je ouder-baby/kind observaties uit. Hierdoor komt er zicht op de ouder-kindinteracties binnen het gezin, waar vaak psychische problematiek van de ouders een rol speelt. Je behandelt de ouder-kindrelatie in de thuissituatie. Met als doel het bevorderen van zowel de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind als het mentaliserend vermogen van ouders om zo de gezonde ouder-kindrelatie te bevorderen en te versterken. 
Daarnaast voer je gezinsbehandelingen uit in de thuissituatie aan kinderen met ontwikkelingsproblematiek in combinatie met opvoedingsproblematiek. Doelen zijn hierbij gericht op het in gang zetten van veranderingsprocessen en het aanleren van opvoedingsvaardigheden.
Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, waarmee je regelmatig contact hebt voor casuïstiekbespreking, werkoverleg of intervisie. Je onderhoudt het contact en werkt op een prettige wijze samen met het team het jonge kind, ook met collega’s buiten jouw team en netwerkpartners. 

Functie-vereisten

Wij zoeken iemand met een voltooide HBO-opleiding (SPH, IW, MW of HBO-V) gericht op ontwikkelingspsychologie/orthopedagogiek en bij voorkeur met IMH kennis. Je volgt een IMH opleiding en/of een post HBO opleiding intensieve ambulante gezinsbehandeling of hebt deze al afgerond. Je hebt aantoonbare ervaring en affiniteit in het verrichten van behandeling van zeer jonge kinderen en hun ouders, waarbij vaak sprake is van psychische/psychiatrische problematiek

Meer informatie

Klik hier voor de volledige vacaturetekst

Vacature geplaatst op 8 april 2022