Minisymposium Psychodiagnostiek en behandeling van het jonge kind

Minisymposium Psychodiagnostiek en behandeling van het jonge kind

Op vrijdag 14 december organiseert ’t Kabouterhuis een minisymposium, in samenwerking met de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC/VUmc en de afdeling Ontwikkelingspedagogiek van de VU, ter gelegenheid van de promotie van Frederike Scheper.

Op dezelfde dag zal Frederike Scheper om 9.45 uur haar proefschrift verdedigen met de titel: Mental health in young children referred for treatment: temperament, disturbed attachment behavior, and courseDe openbare verdediging vindt plaats in de Aula van de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam.

Ter gelegenheid van deze promotie organiseert ’t Kabouterhuis, in samenwerking met de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van Amsterdam UMC/VUmc en de afdeling Ontwikkelingspedagogiek van de VU, een minisymposium. Aan de hand van vier pakkende lezingen en een panel van experts discussiëren we met elkaar over diagnostiek en behandeling van jonge kinderen en de waarde van specifieke psychodiagnostiek voor de hulp aan jonge kinderen en hun ouders.

Onderzoek leert ons steeds meer over temperament, trauma en gehechtheid bij jonge kinderen met emotionele en gedragsproblemen. Wat kunnen hulpverleners en ouders met deze kennis?

Voor meer informatie, klik hier