Congres Trauma met Bruce D. Perry – korting voor DAIMH-leden

Congres Trauma met Bruce D. Perry – korting voor DAIMH-leden

Wil jij getraumatiseerde kinderen en volwassenen beter kunnen behandelen? Met het Neurosequentiële Model van Therapie (NMT) kun je hun unieke individuele ontwikkelingsroute en huidige functioneren in kaart brengen. Zo kun je bepalen met welke interventies je hen, samen met hun systeem, gezin en omgeving, verder kunt helpen. Tijdens dit tweedaagse congres op 25 en 26 september vertellen Bruce D. Perry, Roland Verdouw, Tony Bloemendaal en andere NMT-gecertificeerde sprekers over dit model, hoe je het gebruikt en welke interventies je kunt inzetten.

Meerwaarde van de neurosequentiële lens

De neurosequentiële lens is een hulpmiddel om beter inzicht te krijgen in de juiste timing en keuze van therapie bij kinderen of volwassenen met een trauma. Met behulp van het NMT kun je als hulpverlener de unieke individuele ontwikkelingsroute van een cliënt reconstrueren. Met deze aanpak begrijp je beter wat de unieke krachten en kwetsbaarheden van een cliënt zijn en krijg je inzicht in hoe ervaringen uit het verleden van invloed kunnen zijn op het heden. Je kan met het model het huidige functioneren – zowel op motorisch, emotioneel, cognitief als relationeel niveau – volledig in kaart brengen. Zo ontstaat een genuanceerd beeld van de individuele cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling en van de redenen van stagnatie. Het NMT-model biedt daarnaast een (hypothetisch) verklaringsmodel voor uitblijvende behandelrespons en geeft aanwijzingen voor de timing, aard en dosering van de nieuwe behandelinterventies. Het is een ‘lens’ waardoor we zicht krijgen op de meest passende interventies om het individu, samen met het systeem/gezin en de omgeving, verder te helpen.

Programma

De eerste dag ligt de focus met Bruce D. Perry op de theoretische principes van hersenontwikkeling en het therapeutisch proces. Ook wordt er door Roland Verdouw en Tony Bloemendaal een vertaling naar de Nederlandse situatie gemaakt. De tweede dag ligt de nadruk op de vertaling naar de praktijk en implementatie van de kernprincipes. Er zijn verdiepende sessies door NMT gecertificeerde vaktherapeuten zoals o.a. Milka van Est en Sarina Hoogendam. De presentaties van Bruce D. Perry zijn in het Engels, de andere presentaties zijn in het Nederlands.

Tijdelijke korting, betaal geen € 595 euro maar € 525

Enthousiast geworden? Er zijn enkele plaatsen met korting beschikbaar, dus wees er snel bij! Gebruik de kortingscode DAIMHC1904 en ontvang € 70 korting, deze code geldt van 17 mei tot en met 8 juli of tot het maximum aantal behaald is. Deze korting is niet geldig i.c.m. andere kortingen of op reeds gedane boekingen. Schrijf je hier in of via www.rinogroep.nl/C1904