Menu Sluiten

Congres Infant Mental Health Binnenstebuiten

Op vrijdag 6 oktober vindt het congres Infant Mental Health BinnensteBuiten plaats. Naast een interessant inhoudelijk programma wordt tijdens het congres de gelijknamige IMH Glossy gepresenteerd: een luxe uitgegeven magazine waarin uitgebreid wordt stilgestaan bij verleden, heden en toekomst van IMH in Nederland. Het congres, dat plaatsvindt in De Engel in Houten, is een gezamenlijk initiatief van DAIMH, Vakblad Vroeg en BOX | Bureau Ouder-kind Xpertise. Leden van de DAIMH en abonnees van magazine VROEG krijgen korting. Bovendien geldt tot 1 augustus voor iedereen een early bird korting!


Het congres schetst een breed beeld van IMH anno 2023. Niet alleen voor IMH-ers, maar ook voor professionals die meer over IMH willen weten. Het congres staat in het teken van de toekomst van IMH. Naast de inhoudelijke inbreng van sprekers wordt het eerste exemplaar van de IMH Glossy uitgereikt. De inhoud van dit blad geeft een beeld van de ontwikkeling van het IMH-werkveld en schetst de kansen en de dilemma’s voor de komende jaren. Dit laatste gebeurt onder meer aan de hand van interviews met professionals die hun IMH-sporen hebben verdiend. De uitgave is een initiatief van Vakblad Vroeg en BOX | Bureau Ouder-kind Xpertise. De totstandkoming is mede mogelijk gemaakt dankzij een royale bijdrage uit het steunfonds van de DAIMH. Alle congresbezoekers ontvangen een exemplaar van de IMH Glossy BinnensteBuiten.

PROGRAMMA

10.00 uur Opening door dagvoorzitters Lisa Numann, bestuurslid DAIMH en Louise van den Broek, hoofdredacteur Vakblad VROEG

10.15 uur De kracht van reflecteren – Eveline Euser, directeur Ouder-kind Xpertise 

11.00 uur Nieuwsgierige baby’s – Sabine Hunnius, directeur Baby Research Center 

11.30 uur Pauze

12.00 uur Nieuwe horizonnen in de IMH – Hedwig van Bakel, voorzitter DAIMH en bijzonder hoogleraar IMH aan Tilburg University

12.30 uur IMH als kunst – pitch Deborah ten Napel, ambulant jeugdhulpverlener

12.45 uur Lunch 

13.45 uur Keuze uit drie deelsessies:

  • Prematuur ouderschap na vroeggeboorte – Fernanda Sampaio de Carvalho, Klinisch psycholoog, psychotherapeut en IMH-specialist DAIMH, Erasmus MC/Sophia Kinderziekenhuis samen met Gerda de Boer, GZ-psycholoog en IMH specialist DAIMH
  • Ontdekkingstocht naar de binnenwereld van ouders – Esra Schuiling-Kayihan, GZ psycholoog, senior schematherapeut, cognitief-gedragstherapeut en Lisa Numann, psychotherapeut, IMH Specialist-DAIMH
  • Terug naar de bron – Marcel Schmeets, psychiater en mede-oprichter DAIMH

14.45 uur Pauze

15.15 uur Netwerken versterken? Geen woorden maar daden! –  Heleen Mülder, klinisch psycholoog, psychotherapeut en IMH-specialist. 

15.45 uur Verankeren relationeel denken binnen de geboortezorg –  Inge van Nistelrooij, Universitair hoofddocent zorgethiek, bijzonder hoogleraar Dialogical Self Theory aan de Radboud Universiteit, Nijmegen. 

16.15 uur Uitreiking eerste exemplaar IMH Glossy aan voorzitter DAIMH – Hedwig van Bakel

16.30 uur Slotwoord Eveline Euser

DOELGROEP

Dit congres is voor iedereen bedoeld die vanuit de IMH-visie werkt of hier meer van wil weten. Naast IMH-specialisten DAIMH en IMH-consulenten DAIMH gaat het om andere professionals die in de geboortezorg en/of met jonge kinderen en hun ouders werken. Het congres is zeker ook interessant voor beleidsmakers, managers en overige geïnteresseerden.

LOCATIE

Het Congres vindt plaats in Houten in De Engel.
De Engel bevindt zich in het ‘Oude Dorp’ in Houten en is zowel per auto als per openbaar vervoer goed bereikbaar. Er is een eigen parkeerplaats waar je gratis kan parkeren.
Adres: Burg. Wallerweg 2, 3991DM Houten

KOSTEN

Tot 1 augustus  geldt een vroegboekkorting. Alle prijzen zijn exclusief 21 % BTW.

€ 175,= Leden DAIMH en/of Abonnees VROEG                     
€ 225,= Overige deelnemers                                          

Vanaf 1 augustus gelden de volgende tarieven:

€ 199,=. Leden DAIMH en/of Abonnees VROEG                    
€ 249,= Overige deelnemers