Studiedag WAIMH-Vlaanderen : Zorg voor de kleintjes, een investering in de toekomst

Studiedag WAIMH-Vlaanderen : Zorg voor de kleintjes, een investering in de toekomst

Kennis over hoe jonge kinderen opgroeien, en hoe ouders hun ouderlijke vaardigheden ontwikkelen, groeide binnen het IMH-denken en beïnvloedde het werk van psychologen en psychiaters. Er is veel bekend over hoe de eerste levensjaren van groot belang zijn voor de latere geestelijke gezondheid, en hoe ontwikkelingsondersteuning op jonge leeftijd een verschil kan maken voor de latere volwassenheid.

Op dag 1 vertalen sprekers zoals Nicole Vliegen, Eileen Tang en Binu Singh deze kennis naar zorgverleners op 0° en 1° lijn. Tijdens deze dag wordt het boek over dit thema ‘Vroege ontwikkeling alle kansen geven’ gepresenteerd.

Op dag 2 zoomen we in op het thema ‘slapen’ om de toepassing van het IMH-gedachtegoed, zoals voorgesteld tijdens dag 1, te concretiseren. Hier komen onder andere Inge Glazemakers en Martine van Haver aan het woord. Voor de meer reflectieve beschouwingen zorgt Peter Adriaenssens. Het congres is een samenwerkingsverband tussen WAIMH-Vlaanderen, het Psychodynamische team PraxisP en RINO-Vlaanderen.

Voor meer informatie over het programma, klik hier

Voor beide dagen kan apart worden ingeschreven. Klik hier

Locatie: Provinciehuis, Leuven