Cursus Gezinsdiagnostiek m.b.v. The Lausanne PicNic Game

Cursus Gezinsdiagnostiek m.b.v. The Lausanne PicNic Game

Het Lausanne Picnic Game (LPG) is een diagnostisch instrument om de verschillende relaties in een gezin te scoren. Waarbij de nadruk ligt op de ouders/partners en de relaties tussen ouders en kinderen. Het is ontwikkeld door Frascarolo, F. & Favez, N. in The Center for Family Study in Lausanne (Zwitzerland). 

In Lausanne is veel onderzoek gedaan naar het LPG. De docent is samen met Hedwig van Bakel door France Frascarolo opgeleid. Zij hebben de coderingslijst vertaald en er een handleiding van gemaakt. Elke cursist ontvangt deze handleiding.

In elke GGZ-instelling of psychologiepraktijk kan het LPG afgenomen worden. Het is een goed bruikbaar en makkelijk instrument om een gezinssituatie te scoren. Een welkome aanvulling, omdat het merendeel van de instrumenten dyadisch is. Bovendien is de LPG vrij gemakkelijk te scoren in de klinische praktijk. Het bespreken van de opgenomen video van het LPG met de ouders is een bruikbaar hulpmiddel om de interacties tussen de ouders/partners te bespreken en de invloed hiervan op de kinderen/het kind. Indien de oplossing van het probleem in de interactie tussen de ouders en het kind ligt kan deze bespreking gebruikt worden om samen een doelstelling op te stellen voor behandeling.

Wanneer:  maandag 17 en 31 januari
Waar:        Ouder-Baby-Centrum te Tilburg
Kosten:     425,= inclusief handleiding

Meer informatie: Klik hier